Earthing?

Mitä earthing on?

Earthing on ihmisen ja maan välisen yhteyden ylläpitoa. Käytännössä earthing on oman kehon maadoittamista. Yksinkertaisin tapa maadoittaa itsensä on kävellä ulkona avojaloin. Koko ilmiö on avattu kattavasti Maadoittuminen – kirjassa, jota suosittelemme lämpimästi.

 

Miksi maadoittaisin itseni?

Tässä on maadoitusta harjoittavien ihmisten raportoimia hyötyä. Jos nämä asiat ovat sinulle myös tärkeitä ja nostaisivat merkittävästi elämäsi laatua, niin mielestämme maadoittamista kannattaa ehdottomasti kokeilla vaikka aluksi rannekkeen avulla.

 • Nopeuttaa haavojen paranemista
 • Parantaa unen laatua
 • Nopeuttaa unen saamista
 • Poistaa sähkömagneettisen säteilyn aiheuttamat haittoja
 • Vähentää kroonisia kipuja
 • Nopeuttaa palautumista urheilusuorituksista
 • Auttaa pääsemään eroon jet-lagista nopeammin
 • Kuukautiskivut vähenevät
 • Helpompi rentoutua
 • Allergiaoireiden väheneminen
 • Ruoansulatus toimii paremmin
 • Vaihdevuosioireiden, esim. kuumien aaltojen, helpottaminen
 • Rauhallisempi uni

 

Jos nämä syyt eivät vielä riitä, lue yhteenvetona vielä 7 syytä maadoittua 🙂

Mitä tiede sanoo?

Toki valveutuneena asiakkaana tiedät, että pelkät käyttäjäkokemukset voidaan laittaa helposti placebo-vaikutuksen piikkiin. Tästä syystä laitoimme tähän linkit niihin kaksoissokkotutkimuksiin, joita maadoituksen parissa on toteutettu. Voit vetää näistä omat johtopäätöksesi.

Maadoitus normalisoi stressihormonitasot. Jos ne ovat liian alhaisia niin ne nousevat ja jos liian korkeita niin ne laskevat

Tämän tutkimuksen tulokset viittaavat siihen, että maadoitus johtaa kokonaisvaltaiseen stressin, jännitysten ja epätasapainotilojen vähenemiseen

Kroonisen tulehduksen (inflammaation) väheneminen. Maadoitus normalisoi autonomisen keskushermoston toimintaa.

Maadoitettu lakana tai elektrodi vähentävät huomattavasti kehon volttimäärää.

 

Voiko maadoittamisesta olla haittaa?

Voitko kävellä ulkona paljain jaloin liikaa? Ainoastaan, jos käytät verenohennuslääkitystä tai kilpirauhaslääkitystä, seuraa tilannetta tarkemmin, ettei ylilääkitystä pääse syntymään.

Kuinka voin maadoittaa itseni?

Mene ulos, ota kengät pois ja kävele nurmikolla. Ongelmaksi on kuitenkin muodostunut se, että kaupungeissa asuva nykyihminen ei voi välttämättä mennä ulos kävelemään paljain jaloin nurmikolla. Voi olla ettei ole nurmikkoa ja jos on, siellä saattaa olla lasinsiruja seassa.

Maadoittamisen hyödyt ovat myös suoraan suhteellisia siihen, kuinka kauan vietät aikaa maadoituksessa. Siksi esimerkiksi nukkuminen olisi loistava tilaisuus maadoittaa itseäsi ainakin 7-8 tuntia vuorokaudessa. Kuitenkaan kovin moni ei halua nukkua ulkona maassa tai työskennellä tietokoneella auringon valossa ja siksi näitä maadoitustuotteita on kehitetty. Maadoitusteknologia on luotu nykyihmiselle sellaiseen ympäristöön, missä tavallinen maayhteys on mahdotonta tai todella vaikeaa.

Nämä tuotteet helpottavat maadoittamista erittäin paljon jos asut normaalissa asunnossa. Parasta maadoittamisessa on, että se on tuotteiden asentamista lukuunottamatta yksi vähiten vaivaa vaativista keinoista edistää ja ylläpitää omaa terveyttäsi

Videoesittely earthingin vaikutuksista

Earthing – idean taustalla on Clint Ober. Hän alkoi tutkimaan asiaa 1990 – luvun lopulla, kun hän jäi eläkkeelle kaapeli-tv työstään. Hän tiesi, että lähes kaikki laitteet kodeissamme ja työpaikoillamme on suojattu maadoittamalla. Hän alkoi miettimään voisiko sama energia suojata ihmiskehoa. Tässä video missä Clint esittelee earthing-ilmiötä tohtori Joseph Mercolan avustuksella.