Tuotteiden käyttöohjeet

Kuinka asennat maadoitustuotteen?

1. Kiinnitä maadoitusjohdon toinen pää tuotteeseen kiinni. Jokaisessa tuotteessa on oma paikkansa pyöreälle “clipsille”

2. Yhdistä lyhyemmän maadoitusjohdon (valkoinen) toinen pää pidemmän johdon (harmaa) holkkipäähän, jos käytät maadoituspuikkoa. Pistorasian kautta maadoittaessasi laita maadoitusjohdon toinen pää pistokkeessa olevan reikään (kumpaan tahansa).

3. Työnnä pidemmän harmaan johdon päässä oleva maadoituspuikko pihalle maahan  pehmeään multaan, nurmikkoon tai saveen. Maadoitushyötyjä et saa irti esimerkiksi kasasta sahanpuruja, joka on nurmikon päällä.  Laita pistoke MAADOITETTUUN pistorasiaan.

4. Laita maadoitustuote paljasta ihoa vasten ja maadoitu! Maadoitusvaikutukset eivät välity kovin tehokkaasti tai ollenkaan vaatteiden läpi, joten paljas ihokosketus on suositeltavaa.

Lakanan käyttäminen

Peruslakana on kooltaan 90 x 305 cm. Lakanassa on johtavaa osaa noin 2/3 ja 1/3 on valkoista reunusta. Reunukset ovat sitä varten, että lakana olisi helppo saada pysymään paikallaan. Reunukset voi sujauttaa vaikka petauspatjan alle ja silloin lakana ei liiku, vaikka yöllä vaihtaisi asentoa. Voit laittaa lakanan joko sängyn jalkopäähän tai sänkyyn pitkittäin. Muotoon ommellut ns. kirjekuorilakanat sopivat parhaiten juuri samanlevyiseen sänkyyn, niitä löytyy leveyksistä 90, 140, 160, 180 ja 200 cm.

Lakanan peseminen & kuivaus

Lakanat tulee aina pestä vähintään lämpimällä vedellä, välillä voi pestä myös 60 asteessa. Lakana ei mene pilalle niinkään liian usein pesemällä kuin pesusta liian harvoin!  Lakanaa pestäessä on kuitenkin vältettävä sellaisten kemikaalien käyttämistä, jotka voivat vähentää lakanan johtavuutta.  Kannattaa välttää esimerkiksi:

  • Valkaisuaineita – ehdottomasti!
  • Valkaisevaa pesuainetta – tarkista pesuaineen ainesosaluettelo!
  • Huuhteluaineita
  • Kuivausrummun korkeita lämpötiloja
  • Linkousta korkeilla kierroksilla